Lift


Vanmorgen had ik een hele vreemde beangstigende droom. Ik zat in een lift die naar een hoogte van 15 verdiepingen moest, maar naarmate ik hoger en hoger ging kreeg ik en mijn medepassagier het steeds benauwder. Het leek net of we helemaal in elkaar krompen. Het was zo benauwd dat we bijna geen lucht meer kregen. Toen we uiteindelijk boven waren ging de lift met dezelfde snelheid weer langzaam naar beneden en kregen we geleidelijk aan ook weer meer lucht. Maar we kregen nu zoveel lucht dat onze lichamen helemaal opzetten en we met zijn tweeen bijna niet meer op het bankje konden. Ik werd vervolgens ook met een heel erg pijnlijk vermoeiend lichaam wakker.

Een mogelijke verklaring:
Ik kan me voorstellen dat de droom je angstig heeft gemaakt (ik ben zelf claustrofobisch, dus ben ook geen liftfan), maar de droom heeft (volgens mij) weinig met een echte lift te maken.

Dromen van een trap of lift is namelijk vaak symbolisch voor jouw ontwikkeling. Vanuit dat oogpunt geeft een lift aan dat je momenteel wellicht in een periode zit, waarin die ontwikkeling heel snel gaat.
Het gaat zelfs zó snel, dat je het er misschien wel benauwd van krijgt of er bang van wordt.
Maar de droom heeft duidelijk aan dat ''terug naar beneden'' ook geen prettige optie is. Het opgeblazen gevoel kan ik niet helemaal plaatsen, maar wat ik steeds hoor is ''een hoop valse lucht''
Ik weet niet of er iemand in je directe omgeving is die zo op jou of jouw ontwikkeling reageert?