Pensioen


Ik droomde vannacht, dat ik onverwachts langs ging op mijn werk, om te zien hoe het met iedereen was.
Ik kreeg een kaartje in mijn hand gedrukt van mijn leidinggevende waarop geschreven stond : per 01-11-2003 met pensioen. Ik keek haar aan, en ze zei: "dat had je niet verwacht zeker."
Ik was boos, omdat ze er niet met over gesproken had. Ik was verbaasd dat het ik met pensioen "moest", gezien mijn leeftijd, ik was onzeker omdat ik niet wist hoe ik er financieel voor kwam te staan en ik was opgelucht, omdat ik niet meer zo hoefde.
Dus allerlei emoties voelde ik in de droom.

Een mogelijke verklaring:
Ik heb heel duidelijk het gevoel dat het 'pensioen' alles te maken heeft met 'afstand nemen' (dat zou je als rust kunnen omschrijven)

Wat me onmiddelijk opvalt zijn de drie enen in de datum.
De één staat voor 'oorspronkelijk' en aan de drie zit vaak een diepere, spirituele betekenis (de DRIE koningen, de Heilige Drie: vader, zoon en heilige geest etc)

Volgens mij heeft de droom aan dat je in een spirituele verandering zit en dat 'de oude Jij' met pensioen mag. Of moet. Alles wat je tot dan als 'normaal' hebt ervaren, verandert nu je met pensioen gaat.
Er zit volgens mij ook een stukje 'niet meer meetellen in de maatschappij' bij. Langs de zijlijn staan. Dat soort gevoelens.

Volgens mij geeft de droom 'gewoon' de overgang van de 'oude Jij' naar de 'nieuwe Jij' aan! Ik heb er wel een goed gevoel bij!