Ratten

Ik droomde dat ik een huis gewonnen had door deel te nemen aan een wedstrijd. Het was tiptop in orde, helemaal nieuw, compleet ingericht, alles erop en eraan. Zelfs de kledingkast was gevuld met nieuwe kleren. Ik herinner me dat er een prachtige roze handtas lag, ook gewonnen. Ergens in het huis stond er een spiksplinternieuwe wieg - volgens mij hing het prijskaartje er nog aan - en er lag ook nieuw speelgoed bij. Dacht nog bij mezelf: wat staat dat hier te doen, ben ik voorlopig niks mee. (Zwanger raken lukt namelijk niet echt, ben er wel constant mee bezig want we zitten in de medische molen.)
Ik ben door al de kamers gewandeld, weet niet goed meer hoe ze eruit zagen, maar ik weet wel dat ik het dik in orde vond. In diezelfde droom doe ik op een gegeven moment de voordeur open en daar zitten heel veel ratten. Ik sla die weg, maar iemand zegt me dat dat geen goed idee is. Ratten die je wegslaat komen steeds terug en willen je kwaad doen. En inderdaad, die ratten stonden daar ineens weer. Heb de deur toen snel toegedaan.

Een mogelijke verklaring:
Een huis in je droom symboliseert meestal jezelf. Het feit dat je alles nieuw hebt, zou kunnen betekenen dat je onlangs een nieuwe start hebt gemaakt (kan ook ''gewoon'' gevoelsmatig zijn) of je er binnenkort één gaat maken.
De babykamer ervaar ik persoonlijk duidelijk als een symbool dat er in jou ruimte is voor een baby. Dat je er klaar voor bent. En dat bevestig je ook in je verhaal, dat jullie er mee bezig zijn.
Wat de ratten betreft: ratten zijn knaagdieren. Het zou kunnen betekenen dat je weliswaar een nieuwe start hebt gemaakt, maar dat er ergens onder de oppervlakte nog iets aan je knaagt. Iets dat je niet ''binnen wilt laten'' en probeert weg te slaan/jagen, maar dat steeds weer terugkomt.