Taxi


Ik zat in de taxi met 2 vriendinnen. We zouden naar de kroeg gaan, maar de ene was zwanger en wilde eerst langs het ziekenhuis ergens verweg, maarja ik moest betalen, dus ik baalde.
We reden overal heen het was een enorme chaos op de weg. Ineens lagen er allemaal doden langs de weg en kapotte bomen..ik dacht we zitten in een ziek dorp, maar het was een oefening van het dorp zelf dus allemaal nep..
We reden door en kwamen bij een boerderij met paarden. Ik ging het paard aaien, maar
hij beet in mijn been, waar bloed uitstroomde en een hele grote wond in kwam.
Het paard wou me bijna opvreten, maar ik ging gelukkig weer de taxi in en nog steeds wilde niemand me helpen naar het ziekenhuis te gaan maar moesten we eerst de zwangere helpen.. toen werd ik wakker en deze droom bleef erg aan me knagen

Een mogelijke verklaring:
De taxi is een vervoermiddel en dat symboliseert vaak de manier waarop je door het leven gaat. In dit geval, een taxi, zou je dus kunnen concluderen dat je je ''laat rijden''. Je zit niet zelf achter het stuur en laat, vrij vertaald, de richting van jouw leven dus door iemand anders bepalen.

Wat ik lees uit het stukje daarna over de kroeg, is dat anderen bepalen wat er moet gebeuren en dat jij daar ''de rekening van krijgt''. Een verantwoordelijkheidsverhaal, dus. En je baalt wel, maar laat het toch toe. Sluit dus aan bij de taxi: ''geleefd worden''.

De oefening in het dorp: Kan het zijn dat je je door iemand in de maling genomen voelt? Iemand waarvan je dacht dat hij/zij jouw hulp nodig had, maar dat dit nep bleek te zijn?

aanval van het paard: Wederom dat gevoel van bedrogen worden. Jouw intentie is goed (je wilt dat paard aaien) maar je wordt ''beloond'' met een aanval op je been (ook symbolisch, want nu kun je niet meer stevig met beide benen op de grond staan. Een aanval op je been heeft vaak te maken met het gevoel dat je niet meer stabiel bent, niet meer stevig staat)

''Niemand wilde helpen me naar het ziekenhuis te brengen'': Hier komt voor mij duidelijk het gevoel ''ik tel niet mee, ik ben niet belangrijk'' naar boven. Herken je dat? Jij loopt ook met pijn, maar alle aandacht is voor een ander.