Te laat?


Ik heb regelmatig van die dromen dat je ergens naar toe moet, en er door allerlei redenen maar niet aankomt: niet van huis wegkomen, de weg niet kunnen vinden ed. Nou droomde ik ook weer zoiets: ik was op m'n werk aan 't werk, en ineens zag ik dat het half 3 was, en ik herinnerde me dat ik om half 3 een afspraak had bij de fysiotherapeut. Was dus helemaal de tijd vergeten. Ik ernaar toe, kwam in een heel groot gebouw, en ik zocht de kleedruimtes voor dames. Ik zag alle hoeken en gaten, maar niet de kleedruimtes. Maar ... in tegenstelling tot anders, ben ik toch, zei het te laat, bij de fysio beland, en ging de afspraak toch nog door.

Waar ik nu vooral benieuwd naar ben is waar dat te laat komen, de weg kwijt zijn/niet weten voor staat, en wat er nu dus veranderd is waardoor het uiteindelijk goed gekomen is.

Een mogelijke verklaring:
Wat de droom je (mijns inziens) laat zien is dat het niet uitmaakt dat je wat later bent, doordat je iets meer tijd nodig had om uit te vinden waar je moest zijn, en dat de afspraak gewoon doorgaat. Dat je nu steeds meer aan het beseffen bent dat jij je eigen tempo mag aanhouden en dat dat tempo perfect (voor jou) is. Universeel gezien kun je nooit te laat komen. Je bent altijd op tijd.