Verkrachting


Ik droom regelmatig over een verkrachting. Soms heb ik hem wel 3 keer in een nacht. Mijn vriend maakt me meestal wakker, omdat ik dan heel erg lig te draaien en met mijn armen sla.
De droom gaat als volgt; Ik loop ergens op een zandpad (alsof het op een camping is) en plotseling staat er een man voor me. Hij duwt me de bosjes is en ik voel dan iets dat bij mij naar binnen wil. ik wil dat echt niet, maar hij is veel sterker en dus lukt het hem toch.
Ik heb verschillende dingen gehoord. Volgens sommige boeken is het een symbool en heeft het niets te maken met verkrachtingen zelf. Maar tegelijker tijd vermoed ik dat er vroeger toch iets gebeurd is. Vooral omdat ik heel bang ben voor dronken mannen en als mijn vriend 'zin heeft' en ik niet echt vind ik dat heel eng. Ik ben dan altijd bang dat hij ineens verandert en me gewoon dwingt, maar hij is daar in het echt veel te lief voor en zal dat echt nooit doen. Syl, wat betekent dit nou denk je?

Een mogelijke verklaring:
Het zou een aantal dingen kunnen zijn.
Het zou inderdaad een verdrongen herinnering zijn die in je dromen bovenkomt
Het kan een herinnering uit een vorig leven zijn (voor zover je daar persoonlijk in geloofd)
Het kan een gesprek/verhaal zijn dat je onbewust hebt opgeslagen en dat als ''stel je voor dat zoiets mij overkomt'' in je droom opduikt

Als het echt ''alleen'' om een droom zou gaan, zou ik het als volgt verklaren:
Het zandpad zou jouw levenspad kunnen symboliseren. Het eerste gevoel dat ik daar bij heb is de uitdrukking ''als los zand aan elkaar hangen''. Heb je misschien het gevoel dat je daarmee jouw leven (nu of vroeger) kunt omschrijven?

Een verkrachting in een droom staat vaak symbool voor het gevoel dat je misbruikt bent/wordt en dan hoeft dat niet noodzakelijkerwijs alleen om lichamelijk misbruik te gaan. Het kan ook zijn dat je het gevoel hebt dat iemand jouw manier van denken/leven niet respecteert en dat probeert te veranderen (manipulatie) of iedere vorm van misbruik die je maar kunt bedenken.