Vreemd Huis


Ik heb erg raar gedroomd. Ik was in een vreemd huis met allemaal houten meubels. Ik was op de eerste etage. Ineens kwam er een grote zwarte wolf naar binnen gerend, hij huilde ook. Hij rende de trap op, maar ik smeet de deur van de kamer voor hem dicht zodat hij niet naar binnen kon. Hij rende toen weer naar beneden het huis uit. Ik was niet bang ofzo.

Even later droomde ik dat ik bij een kennis van mij was. Ik ging op mijn hurken zitten en toen zag ik dat mijn broek bij mijn knieen was gescheurd...

Een mogelijke verklaring:
In een droom is het huis vaak het symbool van onszelf. Het feit dat je spreekt over een vreemd huis zou kunnen betekenen dat je (nog) niet helemaal hebt ontdekt wie je zelf bent. Het feit dat je op de eerste etage bent, zou aan kunnen geven dat er sprake is van groei (hoger niveau)

De wolf kan op verschillende manier verklaard worden. Het is sterk afhankelijk van het gevoel dat je zelf bij wolven hebt. Vind je ze eng, vind je ze mooi, zijn ze voor jou een symbool voor iets?
Met het antwoord op die vragen kun je bovenstaand stukje verder verklaren. Wat in ieder geval duidelijk is, is dat je de wolf wegjaagt en niet bang bent. Dat zou kunnen betekenen dat je je niet laat wegjagen door dreiging van buitenaf óf de boodschap dat je je niet moet laten afschrikken door dreiging/commentaar/oordelen van buitenaf.

Wat ik bij het laatste stukje van jouw droom voel: er niet zonder kleerscheuren vanaf komen. Ik weet niet in welke situatie je momenteel zit, maar ik heb het idee dat je op een bepaalde manier onder druk staat (de wolf), maar je hierdoor niet van je stuk laat brengen (het wegjagen zonder angst), maar dat je ook niet moet denken dat je er zonder kleerscheuren vanaf bent gekomen...