Winkelen


Ik had vannacht een droom, en ik merkte dat ik wel vaker in deze droom-opzet heb gedroomd..
Ik ben op een soort van rommelmarkt. Maar dan specifiek voor glaswerk ofzo.. Volgens mij is het niet echt de bedoeling dat ik daar dingen ga kopen, want ik hoor bij de organisatie of zoiets. Tegen het eind van die rommelmarkt, ga ik een rondje lopen. Ik zie dan al die kraampjes met troep staan, maar er zitten ook wat mooie dingen tussen, die ik wel zou willen kopen, maar ik doe het niet, ookal wil ik het heel graag. Ik moet me echt verbijten. Daarna loop ik weer terug, en dan ga ik helpen met het opruimen van de stalletjes. Samen met nog een ander persoon, leg ik voorzichtig al het glaswerk in een soort van winkelwagentje.

Ik heb dus wel vaker in mijn dromen daar op die rommelmarkt rond gelopen... ongeveer hetzelfde verhaaltje. Wat probeert deze droom mij te vertellen? Ik heb echt geen flauw idee!

Een mogelijke verklaring:
Dromen over winkelen heeft vaak te maken met het verzamelen van herinneringen, wijsheden, ervaringen etc.
Het feit dat jij op een rommelmarkt loopt, zou kunnen betekenen dat het hier gaat om wijsheden (die al gebruikt zijn ) en sommige spreken je aan en anderen niet.
Opvallend dat je besluit om niets te kopen. Dat zou kunnen betekenen dat je momenteel niet open staat om nieuwe dingen toe te laten.
Het glas zou symbolisch kunnen zijn voor 'helderheid' en/of doorzichtigheid.