*Ellen

Het is iets 'groots' en ik weet niet hoe eraan te beginnen, maar ik denk altijd maar zo : droom zo groot mogelijk. Nou, hier komt ie:

Ik wil graag een soort van hoeve/boederij kopen en restaureren tot residentie/vakantiewoning/boerderij voor nieuwetijdskinderen. Kinderen die het niet altijd even gemakkelijk hebben om hier te aarden en die soms 'problemen' veroorzaken met ouders, leraars .... Ze worden snel in een hokje geduwd (ADHA bijvoorbeeld)...

Ik heb via Ellen, Trudy leren kennen en zij werkt met zulke kinderen. Dit schrijft ze over hen : "De kinderen zelf zijn ook steeds gevoeliger geworden voor de vele zichtbare en onzichtbare facetten van het bestaan. Ze hebben het daardoor vaak extra moeilijk en hebben hun eigen spel, tempo, tijd en rust nodig om de intensiteit van de grote hoeveelheid indrukken te kunnen verwerken. Vaak voelen ze een grote verbondenheid met de natuur omdat ze daarin rust ervaren. Ze bezitten een Eigen Wijsheid en doen soms bijzondere uitspraken die nog niet altijd begrepen worden en soms ook niet overeenkomen met wat hen als waarheid wordt aangereikt. Het gevolg is vaak dat de kinderen van deze tijd zich soms om allerlei redenen niet kunnen ontwikkelen volgens het eigen patroon en tempo."

Trudy geeft ook cursussen aan volwassen die met zulke kinderen werken. Ik ben nu met haar aan het bespreken of ze deze opleiding op Mallorca kan komen geven. Ikzelf heb graduaat orthopedagogie gestudeerd (opvoedster). Deze opleiding van Trudy zou dus een ideale aanvulling voor mij zijn.

De kinderen die op de boerderij komen, zijn kinderen van Belgie/Nederland of van Spanje of misschien wel van heel vele andere landen. Ze mogen er op vakantie komen. Meehelpen met de dieren verzorgen, in de tuin werken. Lekkere dingen in de keuken klaarmaken en verkopen. Mn moeder en vader komen 'zeepstenen' en 'tekenen en schilderen' geven.... en zoveel meer.

Grote droom met andere woorden, waar dus ook een stevig prijskaartje aanhangt. Misschien onrealistisch, misschien.... maar ik ga ervoor. Het zal wel waarschijnlijk wat langer duren dan een jaar, dus het is een droom voor mn hele job/carriere.
Best wel spannend, want waar moet ik nou beginnen. Maar ik stel me gewoon open dat ik de juiste mensen ontmoet die me verder kunnen helpen. Voor te beginnen ga ik de opleiding doen en dan zullen we wel weer verder zien. En als iemand wilt sponseren of ideeen heeft : altijd WELKOM.

Ohja, vanwaar komt nu die hele droom ?? Wel, ik werk al mn hele leven lang met kinderen en vind dat heerlijk. Ik heb voor opvoedster geleerd, maar er wrong iets voor mij. Er wordt nog teveel met etiketten gegooid (hoewel er erg voor wordt opgelet). De opleiding van Trudy ziet het allemaal voor ruimer en daar kan ik me veel beter in vinden.
Op Mallorca bestaat al zo'n soort van vakantieverblijf. Peter Maffay is een Duitse zanger die op Mallroca een boerderij heeft gerestaureerd en waar dus Duitse kinderen op vakantie komen. Dit idee sprak me enorm aan. Ik ben gaan vragen of ik er kon werken, maar dat was niet mogelijk. Vandaar dat ik het dus zelf moet opstarten