LUISTER NAAR WEERSTAND

Zoals verwacht roept mijn revelatie bij een aantal van jullie grote weerstand op. Goed zo. Ik ervaar jullie wantrouwen niet als een belediging of afwijzing. Het ontneemt mij geen kracht, geen energie en het is goed dat jullie sceptisch zijn.
Iedere boodschap scannen en bepalen of jij er iets mee kunt of niet. Dat is geen waardeoordeel over de boodschap, maar een indicatie van jouw persoonlijke behoefte.

Natuurlijk heeft de weerstand een functie.
Kijk eens waar die weerstand op gericht is. Op de boodschap of op de boodschapper? En welke boodschap draagt die weerstand dan mee? Wat wil je niet geloven? Waar zet je je tegen af? Had je verwacht dat mijn vocabulaire volledig zou afwijken van mijn ‘doorgeefluik’? Mijn ‘typiste’? Of vertrouw je mijn doorgeefluik niet?
En waarom niet?

Pas als je je weerstand onder woorden kunt brengen, kun je de dubbele bodem van je angst gaan onderzoeken. Er spelen zoveel andere emoties mee en omdat je die niet onder ogen wilt komen, trek je de weerstand uit de coulissen en geef je hem een hoofdrol. Omdat je de boodschap niet wilt horen, ga je je verzetten tegen de boodschapper.
Ja, ik voel je weerstand. En het is goed. Je hebt een keus. Mijn woorden hoeven je niet aan te spreken. Je mag besluiten om hier niet meer te komen. Daardoor val je echt niet opeens buiten de boot, laten we je echt niet opeens vallen en volgt er al helemaal geen straf.

De angst, die jouw functioneren nu bepaalt, zal zich op een ander moment, op een andere manier, via een ander kanaal blijven manifesteren, totdat je de diepere betekenis durft te onderkennen. Dat je je afzet tegen de boodschapper, zodat je ieder ontvangen advies en boodschap kunt wegstrepen als ‘onzin’ en de verandering uit de weg kunt gaan.
Dat je niet hoeft na te denken over hoe jij jezelf kleiner maakt. Dat je je niet geroepen hoeft te voelen om het spel voor 100 procent mee te gaan spelen. Het is goed. Die keus is net zo waardevol als de keus om het spel wél mee te spelen. Het ontneemt mij geen kracht, geen energie. Ik krijg geen strafpunten voor het aantal energieën dat mij niet gelooft. Geef jezelf die strafpunten dan ook niet.

Kies wat bij jou past. Wees eerlijk over de reden van je weerstand en omarm je angst, omarm je beperkende gedachten. Mij beperk je niet. Mijn ‘doorgeefluik’ beperk je niet. Concentreer je op je eigen weerstand en laat die weerstand zijn verhaal doen. Of leg jouw weerstand bij een ander en doe er niets mee.

Je hebt een zee aan mogelijkheden.
Aan jou de keus.

Van Energie tot Energie,
HENRY

10 mei 2005

DE ILLUSIE VAN ONMACHT
IS EEN HOGERE ENERGIE EEN ILLUSIE?
GIDS OF GEDACHTE?
EU GRONDWET: JA OF NEE?