EU GRONDWET...JA OF NEE?

Lieve Henry,

Binnenkort worden we gevraagd te gaan stemmen voor of tegen een nieuwe EU-Grondwet. Ik heb er niet zo'n lekker gevoel bij, omdat ik denk dat er meer nadelen dan voordelen voor de gewone burger aan vast zitten en het in het voordeel is voor de machthebbers en multinationals.
Hoe denken jullie hierover vanachter de sluier.

Liefs, Greet.


Lieve Greet,

Als je eens wist hoe vaak deze vraag al ‘achter de sluier’, zoals jij dat zo mooi noemt, terecht is gekomen. Je bent duidelijk niet de enige die moeite heeft met deze nieuwe Grondwet. Schrale troost, wellicht, maar dit even voor het beeld.

Voor ons is de uitkomst eigenlijk niet het meest boeiende, maar wel het proces en de manier waarop iedere energie zich in dit proces begeeft.
Je beschrijft het vermoeden dat de Grondwet met name voor de machthebbers en multinationals voordeel heeft. Dat klopt. Jullie huidige wereldeconomie draait om macht. Om die macht veilig te stellen wordt er op diverse niveaus angst geïmplementeerd, waardoor er een reactiestructuur ontstaat vanuit angst.
Een reactiestructuur waar jullie regeringen gebruik van maken als manipulatiemiddel, maar die zij ook zelf hanteren omdat ze in hun zelf gecreëerde angstscenario's zijn gaan geloven.

Zodra je uit die reactiestructuur stapt, zul je ontdekken dat geen enkele machthebber macht heeft. Niet over het meest essentiële van de individuele energie: de vibratie. Alleen de betreffende energie kan de eigen vibratie beïnvloeden. Als je die stap kunt maken, is voordeel voor de ‘macht’hebbers ook niet meer van belang bij het maken van jouw keuze.

Wat is dan wel van belang? Dat je dit proces benadert vanuit jouw vibratie. Dat je je niet laat beïnvloeden door angst, minachting, haat of onverschilligheid. Heb je de Grondwet al eens gelezen? Kijk eens hoeveel regels gebaseerd zijn op angst. Prik er doorheen. Waar liggen jouw prioriteiten. En hoe ligt de balans voor jou?

Je hebt er geen lekker gevoel bij, schrijf je, omdat je denkt dat er meer nadelen dan voordelen voor de gewone burger aan vast zitten. Ik vraag je: hoe weeg je die nadelen en voordelen? Vanuit angst? Want uiteindelijk is dát waar het om draait. Vanuit welke emotie benader je deze Grondwet.
Waar zeg je nee tegen. Tegen regels in het algemeen? Tegen de machtwellust van regeringleiders? Tegen angst?

Dát maakt dit proces zo boeiend. Het is een manier om voor jezelf scherp te krijgen wie je bent en wat jouw prioriteiten zijn. De kans is groot dat je die niet in de Grondwet zult terugvinden, maar zo kun je wel je eigen Grondwet vorm gaan geven. Omarm dit proces als een prioriteitenzeef en emotiescanner.
Kijk waar je weerstand uit voort komt en wat het zegt over jou.
Op die manier vorm je een beeld van jouw utopia en je bent inmiddels een beetje bekend met de kracht van gedachten. Zie je de schoonheid van het proces? Dat mensen opeens weer na gaan denken over wie ze zijn en waar ze staan?

En wat je ook kiest, kies vanuit wie je bent, niet vanuit de scenario’s wat jouw NEE voor signaal zou kunnen zijn etc. Dát is jouw verantwoordelijkheid. Dat je uit de reactiestructuur stapt en kiest vanuit jouw trilling.
Niet vanuit jouw mogelijke invloed. 'Machthebbers' worden niet in hun (behoefte aan) macht aangetast door er een even grote macht tegenover te stellen. Macht verdwijnt door het geen invloed te laten hebben op wie je bent.

Fijne ontdekkingsreis!

Bedankt voor je vraag, lieve Greet. Hij is belangrijk.

Van Energie tot Energie,
HENRY

17 mei 2005


DE ILLUSIE VAN ONMACHT
LUISTER NAAR WEERSTAND
IS EEN HOGERE ENERGIE EEN ILLUSIE?
GIDS OF GEDACHTE?