IS EEN HOGERE ENERGIE EEN ILLUSIE?

Beste Henry,
Ik laat de kans zeker niet voorbij gaan om op jouw uitnodiging in te gaan om van gedachten te wisselen met je. En de koe bij de horens vattend ben ik nu mijn eigen held.
Ik vind voor mezelf dat ik mijn mogelijkheden al aardig aan het benutten ben en ben daar ook trots op.
Maar ik zal daarbij eerlijk zijn, want de gifbeker houd ik in mijn linkerhand terwijl ik worstel met de beker van zelfvertrouwen in mijn rechterhand. De weerstand in constant gevecht met vertrouwen in al mijn potenties. De weerstand ken ik en jarenlange oefening heeft die mij de illusie gegeven dat het mij beschermde. Het vertrouwen ken ik onvoldoende en lijkt de valkuil te zijn waar je in verzuipt. Want wat nou als jij de nieuw gecreëerde illusie bent?

Dat mijn mogelijkheden gelijk zijn aan ieder ander zijn mogelijkheden, daar geloof ik in. We onderscheiden ons immers in niets van elkaar.
Een beker vol vertrouwen in "het alles" of "het niets" doorgeven aan de volgende generatie is een moeilijke.

Geloven in welke overtuiging dan ook kan tot waanzin leiden....en schijnwaarheden bouwen. De weerstand bij anderen, om te volgen in een overtuiging (welke dan ook), maakt het doorbreken van patronen een slippertje....
Je begeven op glad ijs. Is dat onze angst...dat we onderuit gaan als blijkt dat het vertrouwen ook gebaseerd is op een schijnwaarheid? Op een illusie?

Liefs
B.B.

Lieve B.

Wat nou als jij de nieuw gecreëerde illusie bent, vraag je. Geweldige vraag. Want dat heb je goed gezien. Dat ben ik ook.
Ik belichaam de illusie dat je een doorgeefluik nodig hebt om mijn boodschappen te kunnen ontvangen. Ik belichaam de illusie dat je deze site, mijn rubriek, nodig hebt om te kunnen ervaren waar het om draait. ONZIN. Je weet allang waar het om draait.
Je maakt – al dan niet bewust – de keuze om het niet te wíllen weten, omdat je – al dan niet op onbewust niveau – beseft dat je dan álles wat je nu denkt te weten over jou, over jouw leven en over het leven in het algemeen zult moeten loslaten.

Ik vraag je ook niet te geloven in een overtuiging. Integendeel. Ik daag je uit om alle overtuigingen juist los te laten. Ik daag je uit om te luisteren naar die stem in jeZelf. Je negeert die stem systematisch. Je laat hem overstemmen door de ruis van angst en beperking. Je bent je mogelijkheden aardig aan het benutten, schrijf je, en dat onderstreep ik. Maar wat voel je als ik je zeg dat je nog maar een fractie van je potentieel hebt aangeboord? Een splintertje? Een mosterdzaadje?

Je schrijft dat we ons in niets van elkaar onderscheiden. Vanuit de Bron heb je gelijk. Vanuit de Bron zijn we niet van elkaar te onderscheiden. Zijn we een eenheid. Maar ieder element van het Al heeft wel degelijk een eigen onderscheidend vermogen. Juist die unieke eigenschappen maken het Al kompleet. Maar geen element, geen eigenschap, is beter dan de ander.

Vertrouwen in iets opbouwends kan per definitie geen schijnwaarheid worden. Vertrouwen in iets opbouwends kan nooit een illusie zijn. Vertrouw mij niet. Vertrouw jeZelf.
Vertrouw op die onmetelijke en onmeetbare kracht van jouw Energie.
Het is onbegrensd. Net als jouw mogelijkheden. Vertrouw daarop en je bent niet meer onderuit te halen. Door niets en door niemand. Neem je die uitdaging aan?

Bedankt voor je reactie.

Van Energie tot Energie,
HENRY

10 mei 2005


DE ILLUSIE VAN ONMACHT
LUISTER NAAR WEERSTAND
GIDS OF GEDACHTE?
EU GRONDWET: JA OF NEE?